22 Nisan 2015 Çarşamba

3. Gün: 21 Nisan Salı / Aydın - Yatağan

Sevgili güno merhaba.

Sana bu satırları bir gün sonradan yazıyorum. Geciktim kusura bakma ama dün yani bugün çok yorulduk güno. Sabah Aydın'dan çok geç çıktık ve bitmeyen yokuşlarla 85 km yol yaptık. Rüzgar da sağolsun bizi hiç yalnız bırakmadı..

Dün yani bugünün dününde Couchsurfing'den ulaştığımız Cem Koken'in evinde misafir olmuştuk. Cem'e turumuzun amaçlarından bahsettik. O da bize yeni bir öneride bulundu. "Orman müdürlüklerinden 3-4 tane fidan rica edin, size fidanları ücretsiz vereceklerdir. Bunları da okul bahçelerine veya yol kenarlarına dikebilirsiniz." dedi. Çok hoşumuza gitti bu öneri. Biz de sabah geç çıktığımız evden soluğu Aydın Orman Müdürlüğü'nde aldık. Bu sırada Aydın'da bizimle görüşmek isteyen, Facebook sayfamızdan bize ulaşan Serkan Öztürk ile buluştuk.

Öğlen saati olması nedeniyle orman müdürlüğünde kimse yoktu. Serkan ile birlikte orman fidanlığına geçtik. Serkan bize yetkili bulmamız ve fidan almamız için yardımcı oldu. Giderken de yanında getirdiği oyuncakları verdi..






Bir süre sonra da fidanlarımız geldi.







Fidanlıktan ayrılmak üzereyken kapıdaki işçilerle sohbete daldık. Turumuzun amaçlarından birinin çocuklara oyuncak dağıtmak olduğunu söyleyince işçiler, çocuklarının oyuncağa ihtiyacı olduğunu ve çocuklarının çok mutlu olacağını söylediler. Biz de elimizdeki oyuncakların bir kısmını ilk kez onlara verdik.




Sonra oradan ayrılık..

Saat geç olmuştu ve yolumuz uzun ve bol yokuşluydu




Nitekim bu yokuşlar bize harika manzaraları da beraberinde getirdi..
















Zorlu yokuşları ve rüzgarı alt edip toplamda 85 km yol yapıp Yatağan'a vardık.

Bu arada fidanlar da bizimle beraber geldi. Hem vakit darlığından hem de uygun bir yer bulamadığımız için (okul bahçesi öncelikli tercihimizdi) fidanları dikme işi yarına kaldı. Solmasınlar diye de suladık.

Muğla'daki bisiklet dostlarımız Esma Eser Açıkgöz ve Adnan Cangır aracılığıyla Yatağan'da Çamlık Restorant'ın bahçesine çadır kurduk.






Geceyi biraz serin bir havada 2 tente altında geçirdik..




He bir de gece Deniz tuvalete kalkınca köpek kovalamış :)

Bu önemli ayrıntıyla bugünün dününü (anladın sen onu) sonlandırıp bugünün bugününe geçiyorum..

Öptüm kib bye :*

Bitti.




Termik santrale hayır!


Toplam mesafe: 83.33 km
Bisiklet üzerinde geçen zaman: 4.48.42 sa
Ortalama hız: 17.31 km/sa
En yüksek hız: 64.62 km/sa
Harcanan para: 5 tl


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder