15 Mart 2015 Pazar

Amaç

19 Nisan Pazar günü bendeniz Ozan Yılmaz, Deniz Şanlı ile birlikte bisikletle Anadolu turuna çıkıyoruz.

Tahminen 8 ayda Anadolu'nun 7 bölgesine, 81 iline gitmeye çalışacağız. Turumuz tahminen 12 bin km sürecek..

Amacımız, bisikletle Anadolu turumuzda geçeceğimiz şehirlerde, sizlerden vermek istediğiniz oyuncakları toplayıp başka bir şehirde ihtiyacı olan çocuklara dağıtmak.

Geçeceğimiz şehirlerde yerel tohumlar alıp başka şehirlere götürüp dağıtmak, takas etmek, çoğaltmak. 

Yollara yerel tohum topları atıp çoğalmalarını sağlamak.

İnsanlara, bakın biz bisikletle bu kadar yol gelebiliyorsak siz de şehrinizde bisiklet kullanabilirsiniz diyerek bisiklet kullanımının arttırılmasını sağlamak. Bisikletin hobi aracı olmasının yanı sıra ulaşım aracı olarak da görülmesi; bisikletin ulaşımda rahat kullanılması için bisiklet yollarının yapılması, var olanların iyileştirilmesi; bisikletin toplu taşımaya entegrasyonunun sağlanması için ön ayak olmak.

Bireysel olarak bendeniz Ozan Yılmaz, tura çıkmadan önce saçımı sakalımı kazıtmayı düşünüyorum. Bunu yapmamdaki amacım; nükleer santral, termik santral, hes gibi doğayı katleden, insan sağlığını tehdit eden ve kansere neden olan santrallerin zararlarına dikkat çekmek. Çözümün daha çok santralde değil daha az tüketmekte olduğunu anlatmak.

Bu işe bireysel olarak fosil yakıt tüketmeyen, enerji harcanmayan, karbon salımı yapmayan bir bisiklet alarak başlanılabileceğini; bunun hem kişiye hem de çevreye yarar sağlayacağını anlatmak.

Sağlıklı bireyler, sağlıklı toplum ve çevre için farkındalık amaçlı saçımı ve sakalımı kazıtacağım.

Bu fikirler sizin sayenizde arttırılabilir. Önerilerinizi bekliyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder